Publicat de: centruldeistoriesiapologetica | august 20, 2009

Cu rusine ne purtam rusinea

Pe 18 august s-a publicat un articol cu privire la colaborarea cu Securitatea a pastorului Poplacean:

http://www.ziare.com/CNSAS_Un_lider_al_cultului_baptist_a_colaborat_cu_Securitatea-857612.html

Ce sa spunem lumii?  Ca ne-am pierdut si ne pierdem marturia si credibilitatea?  Daca ar fi vrut pastorii si credinciosii sa aiba un moment de marturisire, atunci am fi putut spune presei si lumii intregi:  „Stiam, acestia au marturisit singuri, public, noi i-am iertat si credem ca si Dumnezeu i-a iertat precum pe Petru.”  S-a dorit trecerea sub tacere si astfel acoperirea unui trecut care va iesi la lumina.  Dar acum, cu rusine trebuie sa ne purtam rusinea.  Dumnezeu scoate toate lucrurile ascunse la lumina.  Daca acum, pe partea cea mai neimportanta, „de sub soare”, ne este rusine, de partea cealalta cum ne va fi, cand toti iubitii si personajele real importante ale vesniciei vor fi de fata? Daca Biserica Baptista nu ar fi renuntat la disciplina crestineasca, poate ca acum fratii nostri ar fi fost deja reabilitati.

Sper din toata inima ca toti credinciosii sa aiba si in dezvaluirea aceasta aceeasi inima pe care o are Dumnezeu, o inima a iubirii si a unei a doua sanse fata de fratii nostri de credinta.


Răspunsuri

 1. […] ştire chinuită, scrisă pe sub masa vacanţei prelungite, a apărut pe blogul lui Daniel Mitrofan, dar oricît de scurtă ar fi fost ea, tot a avut rod, plecînd cu titulatura de isteric al […]

 2. Poate ca ar fi momentul ca baptistii din Romania sa ia o decizie sanatoasa si responsabila privind recunoasterea trecutului colaborationist al multora dintre reprezentantii lor si lasarea lor „la vatra”.
  Ar ajuta marturiei pentru Hristos si insanatosirii climatului duhovnicesc din biserici si din institutiile cultice.
  Daniele, cred ca a meritat efortul sa pui in lumina unele dintre aceste zone intunecate ale trecutului confesiunii noastre. Dumnezeu sa-ti rasplateasca truda.
  Cum spunea cineva zilele acestea pe un alt blog. Noi suntem datori sa iertam oricui ne-o va cere. E porunca divina. Putem, deci, si trebuie sa-l iertam si pe fratele nostru Beniamin. Daca ne-o cere, evident. Si ne rugam ca si Dumnezeu sa-l ierte.

 3. Petru,

  In mare parte ai dreptate, dar am considerat ca nu este necesara zagandarirea ranilor.

 4. MIhai,

  Recunoasterea vinovatiei favorizeaza iertarea si mai ales aduce vindecare celui vinovat. Credinciosii sunt datori sa judece drept, sa spuna pacatului pe nume, sa ierte, chiar sa disciplineze. Cel vinovat, insa daca nu isi recunoaste vinovatia nu are nici un beneficiu, ci ramane rob al vinovatiei personale in continuare.

 5. Dumnezeu ne cere pocainta..el nu iarta decat pe cei care se pocaiesc si cer iertare,noi dam mereu exemplu pilda cu”cine arunca primul piatra”;
  cred ca aici este vorba de un alt cadru in care se impune pocainta si iertarea.
  Cred ca Uniunea Baptista din Romania ar trebui sa ceara dosarele tuturor pastorilor,deoarece s-a dovedit ca acestia au dat declaratii false de neparticipare la informare in cadrul unui angajament;
  este necesar acest pas,ca sa putem inainta.
  Domnul sa-i ajute pe cei care mai sunt in viata sa se pocaiasca,insa este cazul sa lase locul liber.
  Smerenia este un gest de vizibila pocainta prin retragerea din scaunul pastoral.

 6. O postare mai veche, dar se potriveste aici:
  Sora V.
  ati scris:”In biserica ce zici nu sint lupi,dar cei care ne-au persecutat pe noi,si pe multi crestini cine au fost , nu lupi imbracati in piei de oi? Nu erau din biserica?…”
  Ei erau fizic din biserica, dar spiritual, NU. “…erau DINTRE NOI, dar nu erau DINTRE AI NOSTRI” e o diferenta. Aceeasi lupi sunt si astazi, pentru ca nu s-a facut o judecata interna si din pacate acum, nu oile, ci acesti lupi au autoritatea. Ei deci, nu mai au nici un interes pentru autodemascare.
  Lucrurile trebuiesc analizate nu de acum, de cand s-a ajuns in fundul gropii, nici de ieri de cand s-a cazut in groapa, ci de cand a venit orbirea care a facut ca unii sa calauzeasca si altii sa se lase calauziti in acea directie. Ce a produs orbirea? De ce nu s-a mers dupa alifie? Cine a avut interesul ca intunericul sa orbeasca? Cine a castigat? Cand s-au intamplat aceste lucruri?
  Eu cred ca atunci cand s-au desprins ochii de pe Hristos, de pe chipul Lui, felul Lui, Trupul Lui dispretuit si de cand au inceput sa se caute Hristosi placuti lumii, inchisi in temple fastuoase si nerastigniti.
  Mantuire personala nu “DEOBSTE”, religie tip Fast-Food, ia putin si-ti vezi de treaba. Asta nu e Hristos si nici viziunea Lui, e catolicism sub alt nume.

 7. „EI” au fost oameni mari in vremea colaborari lor cu securitatea… acum insa devin din ce in ce mai mici…
  In vremea copilariei mele Luni dimineata ne prezentam la scoala si profesorul de istorie care era si politrucul scolii stia tot ce am facut Duminica la biserica si pentru asta ne batea cu batul la vrful degetelor pana ne crapau unghiile.

  Si totusi singurul lucru care poate fi facut pentru „ei” este a li se acorda irtarea pe care…desi nu o merita „ei” poate trebuie sa le-o acordam pentru a ne vindeca „noi” ceilalti.

  Pe de alta parte ma ingrijoreaza „noi” cei de azi si de maine…ce am face daca am trece prin vremurile prin care au trecut unii dintre ei.

  Ma ingrijoreaza viitorul pe care „noi” ceilalti care nu am colaborat cu securitatea (dar…nici nu am deranjat-o cu nimic) il vom cladi bisericilor din care facem parte.

  Cred ca „ei” cei prinsi in cursa celui rau ca sa-i faca voia pentru o vreme trebuie ajutati acum de „noi” cei care am scapat de astfel de „cursa” si ca in razboi cand cel care a scapat fara a fi ranit il ajuta pe cel ranit sa se deplaseze spre o zona de siguranta.

  Cu „rusine” „noi” trebuie sa ne purtam „rusinea” adica pe „ei” fara a da Satanei nici o unghie din ceea ce Domnul a castigat cu sangele Lui.

  „EI” au nevoie de ajutor pe care „noi” ar trebui sa stim cum sa-l dam.

  Ranile trebuiesc zgandarite altfel nu pot fi curatate iar daca nu sunt curatate nu se vindeca. Unii se vor vindeca tocmai zgandarindu-le ranile in timp ce altii vor muri tocmai din aceasta pricina. Aici este lupta adevarata.

  Domnul sa fie milos cu „ei” dupa cum ne dorim sa fie milos cu „noi” si ne iarta noua greselile noastre dupa cum iertam si noi greselile altora.

  Si totusi prin asta nu inteleg a trece cu vederea ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.

 8. Poplăcean: „Nu am colaborat cu Securitatea”

  Contactat de oradesibiu.ro, Beniamin Poplăcean a declarat că nu comentează în niciun fel acţiunea CNSAS şi se declară nevinovat. „Nu am colaborat cu Securitatea. Este o acuzaţie falsă la adresa mea. Voi merge în faţa instanţei pentru a îmi demonstra nevinovăţia şi pentru a îmi apăra imaginea mea. Se va vedea până la urmă că eu am dreptate şi nu CNSAS-ul” a declarat acesta.

  Duminica incepand cu orele 11,50 a recunoscut in biserica colaborarea ;atat de mestesugit ca a fost aplaudat.Rusine sa ne fie.Altii au murit in inchisori,noi aplaudam recunoasterea, acum o saptamana sustinea ca-si va obtine dreptatea in judecata cu CNSASul.
  Ce repere sfinte mai avem,ne-am compromis marturia in fata natiunii.
  Daca facea acest lucru neconstrans de imprejurair,cand i-au cerut fartii la congres,,,macar..
  De fapt in 1989 trebuia sa o faca.Oricum nu si-a cerut iertare,spunanad ca nimeni nu-i va lua locul,decat trecand peste cadavrul lui.

  Mai poate sa ocupe functiile de conducere atata timp cata legislatia actuala interzice ocuparea oricarei functii de conducere pentru cei ce au semnat angajament de colaborare cu securiatea care e de fapt un angajament fidelitate fata de Ceausescu si regimul sau al terorii, mortii, abuzurilor, inculturii, al ateismului?

 9. Trist este ca trebuie sa ne puratm rusinea,dar si ceea ce lasam copiilor nostrii,este un lucru trist.
  Daca chemam la Domnul oameni ,ce le mai putem spune?
  Ni s-a stricat marturia,cei care au colaborat nu au renuntat;nu de rusine,cum credeam noi,ci din cauza avantajelor.
  O biserica il aplauda pe cel care ani de zile s-a prefacut.(se pot contacta frati din biserica,pentru confirmare)nu inteleg cum se poate?
  Douazeci de ani a mintit ca este omul lui Dumnezeu.
  In 1981 a semnat cu mana lui actul de colaborare si cu aceeasi mana cu care a scris despre fratele Teutsch Frederic,(si multi alti frati germani,americani,etc)a semnat si actele de constructie a bisericii in 1982,ce duh il anima?
  Daca era Duhul de sus,nu semna colaborarea.

  De ce fratii nu vad ca ingerii de lumina stiu sa predice bine?…dupa roade ii veti cunoaste!

  „Doamne n-am scos noi draci in Numle tau?plecati de la mine,toti care lucrati faradelege,cui spune Domnul Hristos asta,nu acestor prefacuti?)
  Uite roadele”pe 18 sau 20 august minte ca nu a colaborat si ca se va judeca cu CNSAS-ul,care i-a sricat imaginea;apoi pe 30 august recunoaste,in fata bisericii,nu face adunare generala cum era corect,unde se supunea votului secret,ci sfat fratesc,unde cu timp de 40 minute prezinta realizarile,iar pentru intrebari,fiecare avea doar 2minute si jumatate,pentru asa o problema grava ii dai unui frate/sora ,doar doua minue si jumatate…nici cat la TV.!
  fratilor pe care ani de zile le-ai predicat cu masca pe fata,le-ai zambit spunand”pacea Domnului frate/sora!”
  urat,rusinos!

  Uite ca Domnul incet-incet scoate la iveala,la lumina faptele noastre!Cele din Pigmei si uriasi!
  Am inca odata convingerea ca a fost scrisa cu de la Domnul inspiratie,si ca El nu-i va lasa pe niciunul nedescoperit.
  Cum de nu vad fratii din biserica ca acum recunoaste constrans de situatie;
  la CNSAS in 22 in fata judecatorului
  nu mai poate sustine minciuna si atunci s-a gandit sa induioseze biserica,stie ca ,crestinii trebuie sa ierte….stie ca unora nu le vine sa creada,ca altii sunt mai slabi,mai usor de lamurit.
  Dar el cu ce obraz Il va mai cita pe Dumnezeu in cuvantarile sale?ca pe El nu-l poate minti.

  Incerc sa zic:Doamne mai ai mila,ajuta-l sa faca
  smerire adevarata,renuntarea la postul de pastor si retragerea in sac si cenusa,ca sa/l mai poata primi Domnul si sa/l ierte,desi teama mi-e ca nu cunoaste ceea ce a predicat altora,altfel nu se suporta in postura asta douazeci de ani dupa revolutie,nu ar fi avut somn,liniste,pace.Cugetul nu ar fi fost linistit pana ce nu se marturiseste.

 10. „Blestemat sa fie omul care se increde in om”. Cand ne vom satura de privit la oameni, vom gasi ca ne este suficient „sa privim tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus”… Ne temem de cei „slabi” ca se vor poticni de unii compromisi, dar ei de fapt prea putin ajung sa se intalneasca, ci tot noi ne impiedicam unii de altii. „O mie sa cada alaturi de tine si zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia, ci doar vei vedea cu ochii rasplatirea celor rai”. Domnul sa rasplateasca fiecaruia cum crede. Va binecuvintez in Numele Domnului cu harul Lui.

 11. Ca una care am suferit impreuna cu tatal meu persecutiile religioase datorita fratilor turnatori ,unii pastori altii membri de rand dar cu mari beneficii materiale din partea securitati sant de acord sa fie indepartati de a da sfaturi de smerenie si educatie crestina .Nu sant vrednici de asa ceva .Dumnezeu sa se indure de sufletul lor .Rusine ,rusine ,au facut mult rau !

 12. Se va face lumina odata si in ograda noastra?
  Domnul mai zaboveste o clipa,ajut-le El sa se pocaisca si sa se retraga „in pace” cat mai este har.
  Cnad se va implini judecata in dreptul nostru fiind pe pamant,fi-va prea tarziu.
  Uniunea baptista ar trebui in Numele Domnului sa se trezeasca si sa curete tot gunoiul ascuns de zeci de ani,sau nici ei nu sunt impacati cu Dumnezeu? de vreme ce zac inca in mormanul de gunoi impreuna cu „ceilalti”
  Asa sa ne ajute Dumnezeu.

 13. A DOUA SANSA NU SE POATE DA DECAT CELUI CARE APELEAZA LA EA.

  Probabil Poplacean Beniamin Octavian Doinel ar fi trebuit sa continue colaborarea cu securitatea si atunci ar fi ramas si dosarul domniei sale acoperit asa cum sunt alte dosre la care nu se mai poate ajunge. Si pentru ca probabil nu a mai dorit sa colaboreze cu securitatea, aceasta i-a dat in vileag trecutul. (Probabil)?

  Cred insa ca si acest caz, ca si altele, ar trebui sa fie un avertisment pentru cei care au colaborat cu securitatea si nu vor sa o mai faca.
  Cel mai bine este sa faca un pas in fata bisericii marturisindu-si pacatul cerand indurarea Domnului si iertarea fratilor pentru acea perioada din viata lor si apoi daca sunt inca in functii sa demisioneze si sa faca altceva.

  Cum au ajuns ei aici? Cu toate ca unii au ales colaborarea cu securitatea cu mare placere ca pe un privilegiu special cred ca am putea sa ne gandim totusi la un scenariu..

  Bataile la care au fost supusi unii in inchisorile Comuniste in perioada anilor ’50, apoi povestirile lor din diferite locuri si transmise apoi din gura in gura, toate acestea au bagat spaima in ceilalti care s-au gandit nu la viata fratilor din biserica ci la bunastarea familiilor lor.

  Cred ca pentru asta au devenit colaboratori. Dar si intre acestia trebuie sa facem putina deosebire.
  Unii au colaborat dand informatii care nu au avut nici un efect nici pentru securitatea si nici pentru viata fratilor din Biserica.

  Altii in schimb erau deosebit de zelosi in colaborarea lor cu securitatea, pentru ca erau rasplatiti in fel si chip.

  Pentru asta au vandut, s-au purtat obraznic cu noi ceilalti, ne-au calcat in picioare ca pe furnici pentru ca ei aveau spatele „securizat”.
  Ei erau asa de „sus”…iar noi asa de „jos” incat ne uitam la ei ca la niste „uriasi sfinti” la care cand ajungeam sa dam mana cu ei nu-ti mai venea sa te speli o saptamana pentru ca ai dat mana cu ei. Cu ei cei din „PASI” .

  Dumnezeule ai mila de noi de toti. Uitati-va ca acolo sunt toti mai marii Baptistilor din ultimii 50 de ani. Toti, TANC, , TON, TUNEA, TALPOS POPLACEANU, BALGRADEANU, GAVAJINA, GHEORGITA, BUNACIU, , POPA, CHIU, si altii la a caror dosare nu s-a putut ajunge pentru ca este interzis accesul.

  Ei erau cei din varf dar…ia imaginativa ca ei la randul lor erau panditi, filati de colaboratorii din COMITETELE Bisericilor si acestia la randul lor erau filati panditi si raportati de unii frati din Biserica. Caracatita colaborarii cu securitatea este incredibil de complicata si are multe capete.

  Pe acestia marunti nu-i cunoastem si nici nu se leaga de ei nimeni…ACUM. Le va veni randul insa si lor…La marea Judecata.
  Sau poate vom afla totusi peste alti 50 de ani. Altii, nu noi.

  Ne mai intrebam de ce Baptistii din Romania sunt 80.000 ca in 1961. Nu-mi vorbiti de 140.000 ca acolo cred ca i-am pus la socoteala si pe cei din cimitire alaturi de cei care erau inca in pantec .

  Cand te gandest ca Olah Liviu avea o armata de colaboratori ai securitati pe urmele lui. In fiecare orasi din tara „ei colaboratorii” stiau sa se fofileasca pe langa el sa-l comvinga…”frate Liviu, renunta, nu face botez la Cris…” „Nu incerca sa faci evanghelizare in aer liber…” „Nu incerca cutare si nici cutare…” Cata sarlatanie.

  Ei colaboratori ai servicilor secrete, ei tradatori de frati, ei…alturi de noi care tacem sau acuzam pe cei care incearca sa faca lumina in hatisul colaborationismului securist din bisericile Baptiste…ei au o vina imensa.

  Ce pot sa spun…?
  Ce sansa avem sa se schimbe ceva?
  PUSTIUL – acolo unde moare o generatie apostata si compromisa.
  Ma framanta insa multe intrebari:
  AVEM CE PUNE IN LOC?
  Cum arata cei care le vor lua locul?
  Ce „CHIP” spiritual au ei?

  Si totusi mai este inca speranta.

 14. Deconspirarea fr. Poplaceanu este o non-stire. Ea dezvaluie de fapt secretul lui Polichinelle. Ceea ce este intr-adevar trist este modul in care bisericile au decis, printr-un blestemat pact al tacerii, sa musamalizeze atat compromisurile degradante cat, mai ales, si exista cazuri flagrante, falimentele morale si spirituale ale unor slujitori ce in mod evident au trecut de mult Rubiconul inspre Terra Promiscua. Iresponsabilitatea slujitorilor dar si a celor ce sunt chemati sa vegheze asupra lor va avea, in timp, consecinte ireparabile asupra marturiei evanghelicilor, si mai ales a baptistilor, din Romania. Tolerarea placida a raului nu poate genera decat monstri spirituali ce vor putea fi exorcizati doar printr-o ablutiune comuna a intregii biserici de genul celei la care s-a vazut nevoita sa recurga, recent, biserica romano-catolica. Pacat!

 15. Prin Duhul Sfant,
  fratele Paul Negrut atinge toate aspectele in ce priveste pastorii colaboratori,cand Duhul vorbeste prin oamenii neprihaniti, se limpezesc apele.

  Răspuns la întrebarea fratelui Marius Cruceru
  septembrie 19, 2009 · Scrieti un comentariu

  La intrebarea pusa de fr. Marius Cruceru

  Stimate Paul Negruţ,

  În ultima vreme, după apariţia în presă a cazului Poplăceanu, dar şi înainte de aceasta, încă de la apariţia volumului Pigmei şi Uriaşi, o frază a trecut din gură în gură contaminînd imaginea multor lucrători din ţară care au fost ordinaţi înainte de 1989.
  Acestă idee a sunat în cuvinte cam aşa: “TOŢI pastorii care au fost ordinaţi înainte de 1989 au semnat un angajament de colaborare cu Securitatea, altfel nu ar fi putut fi ordinaţi, nici n-ar fi avut carnete de pastor.”

  Se sugerează ideea că încă din seminar TOŢI pastorii erau racolaţi pentru a deveni informatori, dacă nu colaboratori sau agenţi ai securităţii. (Se face distincţie între aceste trei trepte de colaborare cu securitatea: simplu informator, colaborator şi agent.)
  Ca unul dintre pastorii care au lucrat în Cult şi înainte de 1989, ca fost preşedinte al Uniunii pentru două mandate după 1989, ce părere aveţi despre acest gen de afirmaţii?

  am următorul răspuns:

  Ca principiu de viata si lucrare am considerat ca situatiile particulare trebuiesc rezolvate in particular, iar cazurile publice trebuiesc clarificate public. Colaborarea unor pastori cu securitatea comunista a devenit o realitate publica si de aceea consider ca se pot face anumite observatii publice in legatura cu acest subiect.

  Sunt intristat de faptul ca acesti oameni, care cunosc Scripturile si propovaduiesc altora pocainta, nu vor sau nu mai pot sa se pocaiasca de faptele lor. Colaborarea cu securitatea nu a fost o fapta nevinovata a unor oameni inocenti care au colaborat spre binele lucrarii cu structurile represive ale vremii. Colaborarea pastorilor cu securitatea a insemnat deopotriva tradarea Domnului Isus Hristos si a fratilor.

  In loc sa-si dea viata pentru turma dupa modelul biblic al pastorului bun, oamenii acestia au vandut turma lui Hristos pentru treizeci de arginti. Ca unul care si-a vazut dosarul intocmit de securitate pot afirma ca adancimea ticalosiei tradarii si vanzarii fratilor este dincolo de orice imaginatie. A afirma ca aceste fapte nu sunt pacate grele inseamna sa calci in picioare toata Scriptura, si sa ajungi sa-l declari pe Iuda mai dedicat fata de Imparatia Cerurilor decat Domnul Isus Hristos. O asemenea rasturnare a lucrurilor nu poate fi altceva decat calcarea in picioare a Sangelui Legamantului.

  Pastorii care au colaborat cu securitatea au trait in minciuna ani de zile datorita faptului ca in timp ce in aparenta pozau in oameni integri in fata bisericilor, in realitate erau oameni fara caracter si vanzatori de frati. Ma infior la gandul ca ani de zile au frant painea la Cina Domnului si vorbeau despre Iuda vanzatorul si despre soarta lui fara sa se teama de judecata lui Dumnezeu. Si mai infiorator este faptul ca, dupa caderea comunismului, cand ar fi putut sa se pocaiasca de pacatele lor fara teama de represalii din partea securitatii, au continuat sa isi ascunda pacatele, sa traiasca in minciuna si sa stea in fata turmelor pe care le-au vandut ca si cand ar fi adevarati pastori.

  Adancimea caderii lor se vede si din faptul ca atunci cand Dumnezeu ii descopera public, nu se pocaiesc, ci cu abilitate vicleana se ascund dupa teoria vinovatiei universale. Conform acestei teorii oamenii care au savarsit fapte demne de osandit se ascund dupa afirmatia ca nimeni nu este curat, ci toti sunt vinovati. Apelul la aceasta metoda demonstreaza pana unde poate merge viclenia omului prins in robia pacatului.

  In fata acestei realitati nu pot face altceva decat sa ma rog ca Dumnezeu sa nu le ia harul pocaintei. Dar daca din motive care trec dincolo de priceperea omeneasca s-au impietrit atat de tare incat nu mai pot sa se pocaiasca, cred ca. in conformitate cu Scriptura, bisericile ar trebui sa-i puna sub disciplina si sa fie eliberati din lucrarea pastorala.

  Binecuvintez pe Domnul care a pazit pe acei pastori care nu si-au plecat grumazul si genunchii in fata vrajmasului, ci au preferat sa plateasca pretul suferintei si al prigoanei ramanand cu inima curata langa turmele pe care le-au pastorit.

  In Romania sunt asemenea pastori si marturia lor dovedeste ca Biserica Domnului ramane biruitoare in cele mai grele vremuri. Sunt incredintat ca si in vremea de acum Dumnezeu are lucratori si biserici care raman tari langa Mantuitorul prin puterea Duhului Sfant. Compromisul unora cu lumea de acum nu face altceva decat sa demonstreze ca au patruns intre noi oameni care nu sunt ai Domnului, chiar daca ocupa functii ecclesiale. Ei pot insela oameni, dar nu pe Dumnezeu. “Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit. Ce seamana omul aceea va si secera” (Gal. 6:7).

  Paul Negrut

 16. Multi au recunoscut ca au pacatuit unii ca au fost betivi alti ca au furat ca au vinat geselile partenerului. Dar nimeni nu a recunoscut pacatul care reprezinta radacina pacatului. pacatul de baza chiar temelia pacatului pacatul pe care ne este teama sa-l amintim.: Apoi lea zis vedeti paziti-va de ori ce fel de lacomie de bani caci viata cuiva nu sta in belsugul avutiei lui. Acesta este pacatul pe care nu-l recunoaste nimeni.Se pare ca nu e condamnat nici de biserica daca faci alte pacate dai de bucluc dar de lacomie e bine ca nimeni sa nu stie ADICA DACA POFTESTI S-AU NU .Totusi in ochii lui D-ZEU e un mare pacat deoarece sta la radacina oricarui pacat.Care este fundamentul pocaintei:umilinta iubirea recunoscatoare dragostea de aproapele . daca nu le avem avem alte inclinatii naturale spune apostolul PAVEL: Ei iubesc intunerecul sant iubitori de placeri iubitori de sine 2TIMOTEI3-2 iubesc banii Iubesc slava oamenilor…Acesti oameni urasc pe cel Atotstiuitor. Talmacirea este :Si nu vreti sa veniti la mine sa aveti viata Ioan 5-40.:Caci eu sant cu luare aminte si aud ca nu vorbesc cum ar trebuii niciunul nu se caieste de de rautatea lui si nu zice ce am facut???Este usor sa-ti gasesti placerea in gindurii frumoase si sentimente evlavioase in fapte mari de predare in timp ce sentimentul cel mai sigur este inlaturarea EULUI.Acesti oameni zisi predicatori care ne dau lectii in continuare ca si cum nu ar fi fost nimic. Se pune intrebarea :Doreste constiinta dumnealor iertare si dreptate? Doresc dinsii intelepciune? Cauta ei adevarul in lumina duhului? Au gasit-o!!!!!!!!?Este Hristos idealul lor?

 17. NU PREDICATI POVESTI SI BASME
  VOI CEI CHEMATI SA LUMINATI.
  CI ADEVARUL SI IUBIREA
  DE CARE SPUNETI C-ASCULTATI
  NU MAI MARITI NELEGIUIRE
  VOBIND PE VECHII NAINTASI
  CAND ORI CE VORBE SI A LOR FAPTE
  OSANDESC AI VOSTRII PASI.
  NU VA FALITI CU NAINTASII
  CAND NU CALCATI DUPA PARINTI
  SI NU PORNITI PE CALEA SFINTA
  CIND NU PUTETI FARA ARGINTI .
  SI DACA N-AVETI NICI SFIALA
  NICI DRAGOSTE SA VA-NFRINATI
  LASATI LA ALTII SLUJBA SFINTA
  SI MERGETI CATRE CE-ADORATI
  TRAIAN DORZ


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: