Publicat de: centruldeistoriesiapologetica | iunie 13, 2008

„UN GRUP DE FRATI”

CINE SUNT ACESTI PASTORI?

La postarea lui „Patratosul”: :Epilog: despre bine, rău, mai bine şi mai rău…03

din data de 18 mai, 2008, au comentat si „un grup de pastori” indignati al caror limbaj invectiv (daca sunt pastori) nu este demn de pozitia de pastor al turmei lui Dumnezeu. Exista o traditie in trimiterea acestui gen de scrisori anonime, cu scopul de compromitere, derutare, denigrare, dezinformare si dezbinare, care au in spatele lor pe vrajmasul lui Dumnezeu si al Bisericii, manifestat, in vremuri nu de mult apuse, prin Securitate. Probabil ca scriitorii acestor mesaje nu sunt straini de aceste legaturi teneborase. Ei stau in intunericul anonimatului si musca precum naparcile.  Ofer mai jos cateva exemple din istoria noastra recenta:

Baza raportează că, la ultima lor întîlnire, agentul i-a dat confesorului lui Carter o scrisoare de la „un grup de pastori baptiști”, în care se vorbește despre libertatea religioasă și de cult de care s-au bucurat în România, în opoziție cu situația din toate celelalte țări comuniste, accentuînd pe autentica respectare a drepturilor omului pentru poporul român.

– Asta-i scrisoarea mea.

– Da, tovarășe. Aceasta este scrisoarea pe care mi-ați dictat-o dumneavoastră. Serviciul de dezinformare doar a pus semnăturile clericilor pe ea.

– Astea-s vești bune, a exclamat Ceaușescu, uitîndu-se în sfîrșit la mine. (I.M. Pacepa, Orizonturi Roșii, București: Editura Venus, 1992, p.255.)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: