Publicat de: centruldeistoriesiapologetica | februarie 27, 2008

TURISMUL RELIGIOS

Aceste exemple sunt caracteristice tuturor cultelor religioase din România anilor comunişti. Citiţi relaxaţi, cu atenţie, imaginaţi-vă călătorind prin ţări străine. Legenda este la urmă (dacă mai aveţi nevoie de ea). 🙂

elvetia-1.jpg

elvetia-2.jpg

elvetia-3.jpg

elvetia-4.jpg

elvetia-husan-si-talpos.jpg

raport-sua-1.jpgraport-sua-2.jpgraport-sua-3.jpgraport-sua-4.jpg

germania.jpggermania-2.jpggermania-3.jpggermania-4.jpggermania-5.jpg

uniune-israel.jpgpastorul-israel-1.jpgpastorul-israel-2.jpgpastorul-israel-3.jpg

LEGENDĂ: „PAVELESCU”-BĂRBĂTEI PAVEL; „MIHU” – HUŞANU MIHAI; „PROFESORUL” – TALPOŞ VASILE; „PASTORUL”-ŢUNEA IOACHIM; „TURCU”- MARA CORNEL.

(O fi mai bine „PROFESORUL” decât Rectorul?) Dumnealui a dat o declaraţie pe proprie răspundere la Notarul Public, autentificată în data de 20 aprilie 2000 din care citez: „declar pe proprie răspundere că nu am fost agent sau colaborator al organelor de securitate, ca poliţie politică.” Dumnealui încă formează generaţiile actuale de pastori baptişti.
Nimeni de la alte culte să nu zâmbească sau să arate cu degetul. Aşa erau toate delegaţiile conducătorilor religioşi din România care mergeau în chestiuni de „reprezentare” a cultului lor.


Răspunsuri

 1. Ma gandesc cum citesc aceste documente cei care incearca acoperirea acestor fapte.
  Chiar sa nu mai aiba pic de simtire, de rusine?
  Cum este posbil ca Talpos sa mai fie parte a unei activitati atat de importante pt viata bisericilor.

  Oare sa ne fii luat Dumnezeu vederea si mintile?
  Pana unde trebuie sa ajungem ca sa limpezim lucrurile?
  Sa fim chiar atat de orbi?

  Perioada actuala imi seamana din ce in ce mai bine cu pauza luata de Dumnezeu in vorbire si manifestare in perioada dintre Vechiul si Noul Testament. In aceasta pauza se vede ca oamenii nu mai au rusine si nici luciditate in cele spirituale.

  Suntem de toata groaza!

 2. La o prima citire,ai spune ca declaratiile sunt anodine,”neutre”,o relatare a faptelor,fara comentarea rauvoitoare a lor.Dar important era CUI erau date:se stia ca Securitatea le putea folosi cum voia,ceea ce a si facut.Si primul lucru era inducerea starii de frica („NOI stim tot „!)
  Cunosc o studenta care a fost acuzata ca e „dusmanul poporului „(cu toate urmarile pe care le avea aceasta afirmatie in 1959) pe baza faptului ca nu asculta muzica populara ci muzica clasica.Probabil tot o informare „neutra „a unei cunostinte.
  Faptul ca acesti frati ai nostri raman in conducere si,mai ales,in invatamantul religios,cu puterea de a forma distorsionat sufletele tinere si vulnerabile,inseamna ,nu numai ca au poluat trecutul ,dar si prezentul si viitorul bisericii.
  Doamne,ai mila de Biserica Ta!

 3. […] Cînd admiraţi panouri de onoare, citiţi vă rog şi legendele de (des)onoare. Aici îl puteţi întîlni cel mai bine pe tovarăşul  Vasile Talpoş, “profesorul” pe […]

 4. L-am cunoscut personal si eu, si l-am avut ca „profesor” as putea spune. Adevarul nu prea se vede a adevar de acolo, din interior, si viceversa… Sunt o „oaie ratacita” pe care „profesorul” s-ar bucura sa o vada „cu diploma”. Nu de alta, dar asta ar fi inca o dovada a roadelor muncii onorabilului. Munca ce s-a realizat la unison cu cei mai multi dintre urmasii dansului care acum sunt pastori sau „invatatori” si care, m-a dus in unul dintre cele mai joase locuri (spiritual vorbind) unde puteam vreodata sa cobor. Aproape mi-am pierdut viata, in adevaratul sens al cuvantului, si acum cu greu, foarte greu ma misc in sens invers.
  Cleor care „cred si nu cerceteaza” le spun: ar fi bine sa urmati alt drum decat cel ales de mine!

  Cercetati toate lucrurile si pastrati tot ce este bun!!!

  Multe binecuvantari!

 5. L-AM ASCULTAT PE TALPOS IERI PREDICA IN ARIZONA.SE SIMTEA CA LA EL ACASA.BISERICA SPUNEA F DES AMIN DUPA EL.DACA ASA DE BBINE ESTE PRIMIT UNUL CARE A SERVIT SECURITATEA?!!!!!!!!!!! ATUNCI SAL CHEME FRATII SI PE TUNEA SI PE STANCASI PE HUSANU ?!!!!!!!!!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: