Publicat de: centruldeistoriesiapologetica | decembrie 19, 2007

O LECŢIE ÎNVĂŢATĂ

burning-01.jpg

Privind în istoria celor ce au cedat sub diferite presiuni din cadrul regimului comunist, mi-am pus întrebarea: Ce mi-ar fi trebuit ca să rezist şi să rămân în picioare? Ce ţine pe un om credincios în faţa persecuţiei sau tentaţiei, oricât de cruntă ar fi aceasta? M-am gândit la lucrurile care le-au lipsit celor ce au cedat şi am ajuns la următoarele concluzii; concluzii care ne-ar fi de folos în umblarea noastră pe calea credinţei azi.

1. Atunci când erai ameniţat cu pierderea a ceea ce aveai mai drag în lumea aceasta, aveai nevoie de o dragoste supremă, deasupra oricărei dragoste, pentru care se merita să pierzi totul. O dragoste, o îndrăgostire aprigă de Dumnezeu, aveai nevoie de Iubitul pentru care erai gata să renunţi la tot, chiar la viaţă.

2. Când ţi se propuneau avantaje, când ţi se creiona condiţia vieţii tale, când erai şantajat, ameninţat, ispitit, terorizat, înfricoşat etc. aveai nevoie de o credinţă reală, dârză, de stâncă, în Cuvântul lui Dumnezeu. Trebuia să fii ancorat în ceea ce spune El şi nu lumea. Trebuia să crezi promisiunile, avertizările, pedepsele, răsplătirile, escatologia lui Dumnezeu şi nu a oamenilor. Frica de Domnul şi nu cea de oameni, încrederea în Domnul şi nu cea în oameni, judecata Domnului şi nu a oamenilor, soarta de la Dumnezeu şi nu cea oferită sau zugrăvită de oameni. Era nevoie de credinţă reală în cuvintele Bibliei, credinţă care era gata să stea ca fundament al vieţii şi gândirii credinciosului.

3. Aveai nevoie de o nădejde vie, pe care să mizezi totul, că viaţa nu se sfârşeşte aici, că există o a doua şansă de viaţă (viaţa veşnică). O nădejde vie că tot ce pierzi aici este ca un gunoi în comparaţie cu ce câştigi aici şi în viaţa veşnică. Aveai nevoie de o nădejde VIE, NECLINTITĂ, REALĂ în înviere.

Uitându-te la învierea Domnului Isus Hristos îţi învingeai frica de moarte, uitându-te la măreţia lui Dumnezeu îţi învingeai frica de oameni. Uitându-te la răsplata lui Dumnezeu, răsplata oamenilor şi câştigul vremelnic (orice ar fi acesta: carieră, condiţie mai bună, influenţă, putere, autoritate, poziţie socială, familie realizată etc) păleau în comparaţie.

Aşa au trăit şi murit martirii, aşa au învins credincioşii, prin puterea exemplului demn de urmat al lui Isus, prin sângele Său, prin puterea jertfei Sale şi renunţarea totală a tot ce Îi era drag – călcând pe urmele Învăţătorului. Am învăţat că, trebuie să ştiu şi să conştientizez, credinţa creştină are un preţ de plătit, un mare preţ: totul.

67033-luykenstoningstephan.jpg

Bunul Dumnezeu să ne ajute şi aceasta s-o spunem şi celor noi în credinţă. Provocările sunt diferite în vremuri diferite dar, aşa cum spunea apostolul Pavel în I Corinteni cap.13, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea, dar cea mai mare este dragostea. Din îndrăgostirea de Dumnezeu decurg toate celelalte. Atunci renunţi la tot de dragul Lui, atunci Îl crezi pe cuvânt, atunci nădăjduieşti cele promise de El.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: